Per. Mar 28th, 2024

Ankara, Türkiye – Türkiye’nin gündemini sarsan son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, terör örgütüyle yaşanan çatışmada yaralanan 15 kahraman askerin ambulans uçakla Ankara’ya getirildiğini duyurdu. Bu zorlu süreçte, ulusumuzun yüreği askerlerimizle birlikte atıyor.

Askerlerimizin Durumu

Bakan Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çatışmanın detaylarına yer verilmedi, ancak yaralı askerlerin Ankara’daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındıkları bilgisi paylaşıldı. Bakan, hastanede altı askeri ziyaret ettiğini ve onların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Askerlerin Tedavi Süreci

Askerlerden birinin yoğun bakım şartlarında tedavi görürken normal servise alındığı, diğer askerlerin de sağlık durumlarının iyiye gittiği bilgisi verildi. Şırnak’ta tedavi gören dokuz askerden ikisi ise taburcu olmuş durumda.

Bakan Koca’nın Mesajı

Bakan Koca, mesajında, yaralı askerlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Ayrıca, şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Bakan, “Birliğimiz ve bütünlüğümüz için ölüm dâhil her şeyi göze alanları hiçbir zaman, asla unutmayacağız. Şehitlerimiz, ebediyete kadar milletimizin yüreğinde yaşayacak.” şeklinde duygusal bir açıklama yaptı.