Cum. Mar 29th, 2024
Didem Arslan Yılmaz kimdir kaç yaşında aslen nereli? Didem Arslan eşi Kürşad Yılmaz kimdir?

Didem Arslan Yılmaz, Show TV’de hafta içi her gün Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme programı ile izleyicilerin karşına çıkıyor. Didem Arslan Yılmaz yaşamı ve hayatı hakkında aramalar yapılıyor. Peki, Didem Arslan Yılmaz kimdir kaç yaşında aslen nereli? Didem Arslan eşi Kürşad Yılmaz kimdir? Didem Arslan Yılmaz’ın eşinin resmi, Didem Arslan kaç evlilik yaptı? gibi soruların yanıtı haberimizde…

Didem Arslan Yılmaz kimdir?

Didem Arslan Yılmaz, 12 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Türk haber spikeri, muhabir ve sunucu olarak tanınan Didem Arslan Yılmaz, Gazetecilik kariyerine 1992 yılında Flash TV’de haber sunarak başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü mezunudur.

Didem Arslan Yılmaz’ın babası Kasım Arslan, annesi ise Makbule Arslan’dır. Kadıköy Kız Lisesi mezunu olan Didem Arslan Yılmaz, evli olup Kürşat Yılmaz ile evliliğinden Mina isminde bir kızı bulunmaktadır.

Gazetecilik kariyerine Flash TV’de haber sunarak adım atan Didem Arslan Yılmaz, ardından Kanal D’ye geçerek muhabirlik görevini üstlenmiştir. Çalar Saat programını Serdar Cebe ile birlikte sunan Yılmaz, ayrıca Haftasonu Haberleri’ni sunmuştur. Uğur Dündar ekibine katılarak Star TV’de görev almış, ardından Habertürk TV’ye geçmiş ve Haber Sahası programını sunmuştur.

CNN Türk’te 4 yıl boyunca haber sunan Didem Arslan Yılmaz, organ nakli konusundaki haberleriyle dikkat çekmiş ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte “Hayata Bağış” kampanyasını düzenleyerek organ bağışlarına dikkat çekmiştir.

Didem Arslan Yılmaz’ın sunuculuk kariyeri

2007-2016 yılları arasında Habertürk TV’de görev yapan Didem Arslan Yılmaz, 9 yıl boyunca 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye’nin Nabzı programlarını sunmuştur. Habertürk TV’deki görevinden ayrıldıktan sonra Show TV’de “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” programını sunmaya başlamıştır.

Didem Arslan Yılmaz’ın iş hayatında dikkat çeken olaylar arasında Tansu Çiller ile yaptığı bir programda yaşananlar, Binali Yıldırım’ı programa davet ederken Ahmet Hakan ile ilgili söyledikleri ve pandemi dönemindeki programındaki davranışları yer almaktadır.

Didem Arslan Yılmaz’ın aldığı ödüller

Gazetecilik kariyerindeki başarılarından dolayı Didem Arslan Yılmaz, çeşitli ödüller de kazanmıştır. 2005 yılında “Kaçak Ambulanslar” haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü, 2013 yılında “Türkiye’nin Nabzı” programıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülü gibi ödüller sahibi olmuştur. Ayrıca, “Türkiye’nin Nabzı” programıyla Medya Etik Konseyi tarafından TV Haber Etik Ödülü ve Magazin Gazetecileri Derneği’nin 21. Altın Objektif Ödülleri’nde Savaş Ay Özel Ödülü’ne layık görülmüştür.

Didem Arslan Yılmaz eşi Kürşad Yılmaz kimdir?

Didem Arslan Yılmaz eşi Kürşad Yılmaz kimdir?
Didem Arslan Yılmaz eşi Kürşad Yılmaz kimdir?

Didem Arslan Yılmaz’ın eşi Kürşat Yılmaz, 1961 yılında Giresun’da doğmuştur. Gazetecilik mesleğiyle tanınan Kürşat Yılmaz, Flash TV’de muhabirlik ve haber sunuculuğu, Kanal D’de muhabirlik, Çalar Saat programını Serdar Cebe ile Haftasonu Haberleri’ni sunuculuğu, Star TV’de Uğur Dündar ekibinde muhabirlik ve haber sunuculuğu gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Kürşat Yılmaz, Didem Arslan Yılmaz ile 2010 yılında evlenmiştir. Çiftin bir kız çocuğu olan Mina, ailelerini tamamlamaktadır.

Gazetecilik kariyerinin yanı sıra yazarlık da yapan Kürşat Yılmaz’ın “Bir Deniz Hikayesi – Deniz Gezmiş” adlı bir kitabı bulunmaktadır. Kürşat Yılmaz, Didem Arslan Yılmaz’ın eşi olmasının yanı sıra kendi alanındaki çalışmalarıyla da tanınmaktadır.