Cum. Mar 29th, 2024

ABD’li “Variety” dergisinin haberine göre, Jacques Audiard’ın “Un Prophète” filmindeki rolüyle öne çıkan 41 yaşındaki Fransız aktör, ünlü şarkıcının hayatını konu alan bir filmde Charles Aznavour’u canlandıracak. Film 2024 yılında gösterime girecek

Yapımcıların Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Tahar Rahim, beş yıl önce hayatını kaybeden Fransız efsane şarkıcı Charles Aznavour’u canlandıracak.

Monsieur Aznavour adını taşıyan filmin yönetmenliğini bir slam sanatçısı olan Grand Corps Malade ve daha önce La vie scolaire ve Patients filmlerinde birlikte çalıştığı Seine-Saint-Denis’li Mehdi Idir üstlenecek. Filmin yapımcılığını Jean-Rachid Kallouche’un Kallouche Cinéma’sı ve Mandarin & Compagnie üstlenecek.

Duyuru Pazartesi akşamı Olympia’nın ön cephesinde kırmızı harflerle yapıldı.

Aznavour, olağanüstü bir kariyer
Yapımcıların yaptığı açıklamada, filmin La Bohème ve Emmenez-moi’nin yorumcusunun ailesi tarafından onaylanan ve “Fransa’nın en büyük şarkıcılarından birinin olağanüstü kariyerinin izini sürecek” bir biyografik film olduğu belirtildi.

Film, Aznavour’un 1950’lerde şöhrete kavuşmasını ve kendisini Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir turneye çıkaran Edith Piaf da dahil olmak üzere pek çok sanatçıyla olan dostluklarını anlatacak. Kallouche, Aznavour’un 2018’de vefat etmeden önce biyografik filmini yapması için kendisine onay verdiğini söyledi. “Hastalar’dan çok etkilenmişti ve ona bir gün hayatıyla ilgili bir film yapmak istediğimi söylediğimde hemen ‘evet’ dedi” diyen Kallouche, biyografik filminin Aznavour’un hayatının ilk bölümüne, yapımcının deyimiyle “sıfırdan yıldızlığa” odaklanmasının Aznavour’un fikri olduğunu da sözlerine ekledi.

“İdeal aktör”
Tahar Rahim, roller için kendini dönüştürebilen az sayıdaki Fransız aktörden biri. Jacques Audiard’ın Un Prophète filmiyle 2009’da César’a layık görülen oyuncu, kendisine Altın Küre ve Bafta adaylığı kazandıran The Mauritanian’ın yanı sıra Netflix dizisi The Snake’teki başrolleriyle uluslararası bir yıldız haline geldi. ABD’deki kariyeri yükselişe geçen aktör, kısa süre önce Sony’nin süper kahraman filmi Madame Web’in çekimlerini tamamladı.

Variety’ye röportaj veren yapımcı Jean-Rachid Kallouche, Rahim’in Aznavour’u canlandırmak için ideal oyuncu olduğunu, çünkü ikisinin “aynı duyarlılığı, azmi ve işlerine duydukları tutkunun yanı sıra muzip bir bakış” gibi pek çok benzerliği paylaştıklarını söyledi.

Göçmen kökenli olan Charles Aznavour ve Tahar Rahim de başarıya ulaşmak için zorlukların üstesinden gelmek zorunda kaldılar. Biyografik filmin 2024’te gösterime girmesinden önce Tahar Rahim, Ridley Scott’ın Napolyon filminde rol alacak.

César Ödülleri 2023’ün gelecekteki başkanı olan Fransız aktör, Berlinale’nin açılışını 16 Şubat Perşembe günü Rebecca Miller’ın She Came to Me filmiyle yapacak.