Bakanlıktan fiyat listesi olmayan restoran işletmelere 834 bin 48 lira rekor ceza!

Bakanlıktan fiyat listesi olmayan restoran işletmelere 834 bin 48 lira rekor ceza!
Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerin servis ücretlerini denetledi. Denetimde, fiyat listelerinde belirli ürünlere ilişkin fiyat bilgilerinin eksik olduğu ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmadığı halde, servis ücreti tahsil eden bir işletmeye 834 bin 48 lira idari para cezası verildi. Detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanlığı, restoranlar ve kafeler üzerindeki denetimlerini artırdı. Özellikle işletmelerin servis ücretleri yakından incelendi.

FİYAT LİSTESİ EKSİK OLAN İŞLETMELERE BÜYÜK CEZA

Bakanlıktan restoranların servis ücretlerine denetleme

Gıda ve içecek hizmeti sunan lokantalar, restoranlar, kafeler ve pastanelerde, fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolayca görülebilir ve okunabilir bir şekilde yer alması gerektiği zorunluluğu getirilmişti. Bu düzenleme 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girdi ve işletmelerin uyumunu takip etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından yakından izleniyor.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, bir kafe zincirine ait işyerinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemede, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgilerinin eksik olduğu ve servis ücreti alındığına dair bilgilerin bulunmadığı tespit edildi. Buna rağmen, servis ücreti alındığı belirlendi ve toplamda 384 ürün için 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Fiyat listesi olmayan işletmelere cezalar kesilmeye devam edilecek. Fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine yönelik denetimler sıkı bir şekilde devam edecek ve her bir ihlal için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.