Bayram öncesi seyahat seven emeklilere müjde! Bakanlık duyurdu hızlı tren biletlerinde dev indirim

Bayram öncesi seyahat seven emeklilere müjde! Bakanlık duyurdu hızlı tren biletlerinde dev indirim
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, emeklilere yönelik hızlı tren bilet fiyatlarında uygulanacak indirim miktarını açıkladı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, emeklilerin hızlı tren seyahatlerinde yararlanabilecekleri indirim oranlarını kamuoyu ile paylaştı. İndirimlerle ilgili tüm detaylar Bakan Uraloğlu’nun ifadelerinde yer aldı. İşte ayrıntılar...

Emeklilerin yaşam kalitesini artırmak ve onlara sosyal hayatta daha aktif roller sunmak adına, yerel ve merkezi hükümet iş birliğiyle önemli bir adım atıldı. Ulaştırma Bakanlığı, emekliler için yüksek hızlı tren, anahat ve bölgesel tren biletlerinde %10 indirim uygulanacağını duyurdu. Bu uygulama ile emeklilerimizin hem ekonomik hem de konforlu seyahat etmeleri hedefleniyor. Yeni indirim politikası, emeklilerimizin seyahatlerini teşvik ederek, onların toplum içinde daha bağımsız ve aktif olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. İşte Bakanlıktan yapılan açıklama:

"Emeklilerimizin ikinci yaşamlarında fiziksel ve ruhsal sağlıkları ile sosyal ve kültürel yönden zenginleşmelerine destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim iş birliğinde seferber ediyoruz. Bu kapsamda, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Böylece emeklilerimizin ulaşım ihtiyacına katkı sunarken bir nebze de olsa seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz."

Emekli vatandaşlarımız, yüksek hızlı tren biletlerinde uygulanan %10’luk indirim sayesinde, 500 lira değerindeki biletleri 450 lira gibi daha uygun bir fiyata temin edebilecekler.

hızlı tren

YHT Sefer Sayıları Arttırılıyor 

Yaklaşan ara tatil ve bayram tatili göz önünde bulundurularak, yolcu yoğunluğunu yönetmek amacıyla yüksek hızlı tren seferleri artırıldı.. Türkiye’nin dört bir yanını kapsayan demiryolu seferberliği kapsamında, yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarının inşası devam ediyor. Mevcut demiryolu sistemimizin modernizasyonu ile birlikte, milli demiryolu sanayimiz de büyüme gösteriyor. TCDD Taşımacılık AŞ’nin 2023 yılında 255 milyon yolcu taşıma başarısı, trenlere olan talebin arttığını gösteriyor. Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için hizmete sunulan turistik ve diğer trenler, bölgesel etkileşimi ve ticareti artırıyor. Konuya ilişkin bakanlığın yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Ülkemizin dört bir köşesinde başlattığımız demiryolu seferberliği ile yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatları inşa ediliyor, iyileştirilen ve modernize edilen mevcut demiryolu sistemimiz tıkır tıkır işliyor, milli ve yerli demiryolu sanayimiz gelişiyor. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğümüz 2023 yılında 255 milyon yolcuyu ulaştırırken trenlere talep giderek artıyor, farklı rotalarda hizmete verdiğimiz turistik ve diğer trenlerimizle Anadolu'muzun tarihi ve doğa güzellikleri keşfediliyor, bölgeler arasında etkileşim, ticaret, sirkülasyon artıyor. Demiryolu ulaştığı her yere bereket, güzellik katıyor. Bayramlarda da en fazla tercih edilen ulaşım aracı tren. Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde sevdikleriyle geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık. Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan' dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18.084 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız. Günlük sefer sayısı Ankara-İstanbul hattında 13+13'ten 14+14'e, Konya-İstanbul hattında 4+4'ten 5+5'e yükseltiyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında Cuma ve Pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferi Cumartesi günleri de işletilecek"

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, tatil dönemlerinde artan yolcu ihtiyacını karşılamak üzere YHT sefer sayılarının artırıldığını belirtti. Bakan, ‘Bugüne kadar yaklaşık 84 milyon 260 bin yolcuya hizmet veren yüksek hızlı trenlerimiz şehirlerarasında günü birlik seyahati mümkün hale getirirken şehirlerimizin çehresini değiştirdi, marka şehir haline getirdi. Ramazan Bayramı ve ara tatilin yanı sıra mevsimsel olarak da yolcu sirkülasyonunda artış meydana geliyor. Dolayısıyla tedbir olarak yüksek hızlı trenlerin kapasitesini önemli oranda arttırmış olduk.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.