Bir sigara grubuna zam geldi: En pahalı sigara artık 69 TL

Bir sigara grubuna zam geldi: En pahalı sigara artık 69 TL
Özgür Aybaş sinyali verdi! Hem sigara hem de alkol fiyatları yeni rekorlar kırmaya hazırlanıyor...

Türkiye'de sigara fiyatlarına yönelik artan vergi yükleri, tüketicilerin cebini daha da zorluyor. Son olarak, Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş'ın yaptığı açıklamaya göre, bir sigara grubuna daha 9 TL zam yapıldı. Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, seçim sonrası beklentilerinin üzerinde bir zamla karşılaştıklarını belirtti. Bu zam dalgasının, önümüzdeki günlerde de devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'de sigara fiyatlarındaki yüksek artışların arkasında, vergi oranlarının önemli bir rol oynadığı biliniyor. Bir paket sigaradaki 20 dalın 17 dalı vergiden oluşuyor. Bu yüksek vergi oranları, tüketicilere yansıyan fiyatlara doğrudan etki ediyor

Ancak sadece sigara değil, alkole de zam gelmesi bekleniyor. Aybaş'ın paylaştığı görselde "İçki zammına hazır mıyız" ifadesiyle, içki fiyatlarına da zam yapılacağı sinyali veriliyor.

Bu zam dalgasıyla birlikte, sigara fiyatlarında da ciddi bir artış yaşanıyor. Örneğin, en pahalı sigara grubundan biri olan Winston'un fiyatı 69 TL'ye yükselirken, en ucuzu ise 58 lira oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.