Borç itirafı yapan CHP'li Belediye Başkanı: 'Pankart asacağım'

Borç itirafı yapan CHP'li Belediye Başkanı: 'Pankart asacağım'
CHP İzmir Konak Belediyesi Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu 'borçlu bir belediyeyiz' diyerek pankart asacağını duyurdu. 'İşçisinin maaşını geciktirmeyen bir babanın evladı olarak büyüdüm' diyen Belediye Başkanı, işçilerin maaşını 3 gün geciktirdiğini açıkladı. İşte detaylar.

CHP'nin 30 yıldır iktidarda olduğu İzmir Konak Belediyesi Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Borçlu bir belediyeyiz. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Gerekirse pankart da asarım" dedi.

belediye

CHP Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyenin borç içinde olduğunu itiraf etti. Mutlu, gerekirse belediyenin borçlarının bulunduğu poster asabileceğini söyledi.

Konak Belediyesi Meclisi, Nisan ayında İzmir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci olağan toplantısında 2023 yılı faaliyet raporunu onayladı. Meclis'te oy çokluğuyla kabul edilen raporla ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mutlu'nun açıklamaları şöyle:

'BELEDİYEMİZ BORÇ İÇİNDE'

"Belediyeye borcumuz var. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Gerekirse pankart asarım. Çünkü ben lider olarak çok uzun zamandır maaşları geciktirmedim. Bununla da gurur duyan bir insandım. Beni üçüncü gün işçilere maaş ödeyemeyecek duruma düşürenlerden de özür dilerim. Bu çok utanç verici.'

Bunu göreve başlamadan önce sordum. Her şeyin yanı sıra kırmızı çizgim çalışanların maaşlarının ödenmesi. Solcu bir aileden geliyorum. Çalışmanın en yüksek değer olduğunu öğrendim. Çalışanlarının maaşlarını asla geç ödemeyen bir babanın çocuğu olarak büyüdüm. Üçüncü gündeyiz ve yarın ödeyeceğiz. Transfer ödemeyi teklif ettim ama sendika bunu kabul etmedi ve tutarın tamamını talep etti. Çalışanın ücretini ödedik ve yarın çalışanımızın ücretinin tamamı ödenecek. Bana daha önce hiç başa çıkmadığım ve iyi olmadığım zor bir durum verildi. Bu duruma sebep olanlar adına tüm meslektaşlarımızdan özür diliyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için Konak Belediyesi de mali disiplin, maliyet düşürücü tedbirler uygulanacak."

'KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK'

Başkan Mutlu, konuşmasının sonunda 6 Şubat depreminin acısının devam ettiğini, sağlıklı ve güvenli binalarda yaşamanın anayasal hak olduğunu belirterek, kentin dönüşümünün en kısa sürede başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentsel dönüşüm önemli ve bir mimar olarak bunun bir an önce başlaması gerektiğini söyledim. Bu değişimin başlamamasının acısını yaşadık. Aynı şeyin yaşanmaması için şehir değişimini çok hızlı başlatacağım. 2021'de tamamlanan planların 2024'te neden hayata geçirilmediğini, hangi hukuki süreçlerde engellendiğini, paket süreçlerinin neden geciktiğini araştıracağız. Bunu düşünelim ve oradan başlayalım. Güvenli binalarda barınma hakkı anayasal bir haktır. Bu aslında bir devlet politikası olmalıdır. Bunu her zaman söylüyoruz. 6 Şubat depreminin acısı hâlâ hepimizin yanında. Aslında benzer bir şeyin tekrar yaşanmaması devletin politikası olsa gerek. Bu sadece Konak belediyesinin ya da herhangi bir ilin sorunu değil, ülkemizin sorunudur. Ülke olarak Japonya'daki gibi depremi karşılamak zorundayız. Bunu Konak'tan başlayarak tüm ülkeye politika haline getirmek için hep birlikte çalışmak isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.