Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açılmaya hazırlanıyor

Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açılmaya hazırlanıyor
Güney Kore’nin Selçuk’la benzer şekilde tarım etkinliklerinin yaygın olduğu bir bölgesi olan Sancheong-Gun’dan gelen uzman ekip, Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sancheong’dan gelen uzmanlar, Selçuk’ta tarımın kalbinde yer alan Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü keşfettiler ve aynı zamanda belediyenin öncülük ettiği tarımsal girişimler ile bölgenin tarımsal kapasitesi konusunda ayrıntılı bilgiler edindiler.

EFES TARLASI HAKKINDA

İhlas Haber Ajansı raporlarına göre, “Türkiye’nin Etkili Kadınları: Geçmişten Günümüze” temalı turlar, TUI ve National Geographic’in ortak çalışmasıyla daha önce düzenlenmişti. Bu turlar çerçevesinde, Avrupa’dan seçkin ziyaretçiler, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü tekrar ziyaret etme fırsatı buldular. 

Ziyaretçi heyeti, ilk olarak köydeki Toprak Okulu, Tohum Merkezi ve İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesi’nde bir tur attı. Efes Tarlası Yaşam Köyü Koordinatörü ve Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Özdalyan’ın sunumuyla, atalık tohumların muhafazası, toprağa dokunmanın çocuklar için önemi, Toprak Okulu’ndaki eğitim programları, köyde düzenlenen etkinlikler, toprak analiz hizmetleri ve Osmancık Üzümü’nün Coğrafi İşaret sürecine dair kapsamlı bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.