Fitch, Türkiye'yi değerlendirerek 2025 yılını işaret etti

Fitch, Türkiye'yi değerlendirerek 2025 yılını işaret etti
Türkiye'nin notu uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından değerlendirildi. Açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi Bankası'nın Türkiye'deki iştirakinin geçen yıl net kur kayıp miktarının 2,6 milyar dolar olduğu, Türkiye'de enflasyonun beklendiği gibi gerçekleşmesi durumunda söz konusu kayıp miktarının 2,8 milyar dolar olacağı, 2025 yılında ise bu rakamın 1,4 milyar dolara düşeceğinin beklendiği açıklandı.

Kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi bankalarının makro politika değişikliğinden Türkiye'deki iştirakleriyle birlikte yararlanacağı belirtildi.

“SERMAYE’NİN OLUMSUZ ETKİSİ AZALACAK”

Açıklamada, "Körfez İşbirliği Konseyi bankaları ile Türk iştirakleri, Türkiye'nin makroekonomik uyumundan ve daha güçlü ekonomi politikalarına geçişinden faydalanacak. Daha geleneksel ve istikrarlı bir ekonomi. Daha düşük enflasyon, iştiraklerin kur kayıplarını azaltacak ve Türk lirası daha yavaş değer kaybedecek ve negatif sermayeyle sonuçlanacaktır. Yabancı para biriminin dönüştürülmesinden kaynaklanan zarardan elde en kar ise etkisini azaltacaktır." denildi.

Fitch, Türkiye'yi değerlendirerek 2025 yılını işaret etti

Açıklamada, Fitch'in Mart ayında Türkiye'nin kredi not ortalamasının yükseltmesinin ardından, aralarında İşbirliği Konseyi Körfez Bölgesi'ndeki bazı iştiraklerin de olduğu 18 Türk bankasının da notunun arttığı , bu not artışının Fitch'in aziran 2023'ten itibaren uygulanan politika sisteminin sürdürülebilirliğine ve etkinliğine olan güvenini yansıttığı hatırlatıldı.

Açıklamada, olumlu görünümün, Türkiye'nin makroekonomik politikasının genel yönünün enflasyonda belirgin bir düşüş ve kırılganlıkların azalmaya devam etmesiyle uyumlu olacağı beklentisini yansıttığı kaydedildi.

2025’e dikkat çekiyorlar!

Açıklamada, Körfez İşbirliği Konseyi bankaları tarafından Türk iştiraklerinin geçtiğimiz yıl et kur kayıp miktarının 2,6 milyar dolar olduğu, Türkiye'de enflasyonun beklendiği gibi gerçekleşmesi durumunda söz konusu kayıp miktarının ise, 2024 yılında 1,4 milyar dolara ulaşacak. 2025 yılında ise bu rakamın azalmasının beklendiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.