İzmir'de en çok konut satışı yapılan ilçeler belli oldu

İzmir'de en çok konut satışı yapılan ilçeler belli oldu
İzmir'de konut satışlarına dair son veriler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Mart 2023 ile Mart 2024 arasındaki dönemde, İzmir'de konut satışlarında belirgin bir artış kaydedildi. 2023 yılı Mart ayında 5 bin 858 konut satılırken, bu rakam 2024 yılı Mart ayında yüzde 9,5'lik bir artışla 6 bin 413'e yükseldi. İşte detaylar...

İzmir'de konut satışlarına dair son veriler, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mart ayı raporuyla gün yüzüne çıktı. TÜİK'in yayınladığı verilere göre, 2023 yılı Mart ayında İzmir'de 5 bin 858 konut satılırken, bu rakam 2024 yılı Mart ayında %9,5'lik bir artışla 6 bin 413'e yükseldi. Ülke genelinde ise konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %0,1 azalış göstererek 105 bin 394 olarak kaydedildi.

İstanbul, konut satışlarındaki başı çeken şehirlerden biri oldu. 19 bin 40 konut satışıyla İstanbul, %18,1'lik bir paya sahip olarak listenin zirvesinde yer aldı. İstanbul'u takip eden diğer büyük şehirler ise Ankara ve İzmir oldu. Ankara'da 9 bin 523 konut satılırken, İzmir'de ise 6 bin 413 konut yeni sahiplerini buldu. Bu verilere göre, İzmir konut piyasasındaki dinamizmi korumaya devam ediyor.

Ancak, konut satışlarının en az olduğu iller de dikkat çekiyor. Ardahan, 23 konutla listenin en az konut satılan ili olarak öne çıkarken, Bayburt ve Hakkari de sırasıyla 42 ve 55 konutla bu listeye dahil oldu.


İZMİR'DE KONUT SATIŞLARI YÜZDE 9,5 ARTTI İŞTE DETAYLAR!

İZMİR'DE KONUT SATIŞLARI YÜZDE 9,5 ARTTI İŞTE DETAYLAR!

İzmir'de konut piyasasına dair son veriler açıklandı. İlk defa satılan konut sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,9'luk bir azalış kaydedilerek bin 672 konut olarak gerçekleşti. İzmir'deki toplam konut satışları içinde ilk satışların payı %26,1 oldu.

İkinci el konut satışları ise önemli bir artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre %13,7'lik bir artışla 4 bin 741 konuta ulaşıldı. İkinci el konut satışlarının toplam konut satışları içindeki payı ise %73,9 oldu.

İpotekli konut satışları ise azalış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre %39,5'lik bir düşüşle 882 konuta geriledi. Mart ayında satılan konutların %13,8'i ipotekli satış olarak gerçekleşti.

Yabancılara yapılan konut satışlarında da azalış gözlendi. İzmir'de Mart ayında yabancılara satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %73,9 azalarak 24 oldu. Ülke genelinde yabancılara yapılan konut satışları da %47,9 azalış göstererek bin 778'e geriledi. Mart ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışlarının payı ise %1,7 olarak kaydedildi.

İzmir'deki konut satışlarında en fazla satışın gerçekleştiği ilçe Buca oldu. Buca'da 703 konut satılırken, Menemen 673 konut satışıyla ikinci sırada yer aldı. Karşıyaka ise 612 konut satışıyla üçüncü sırada kendine yer buldu. Bu veriler, İzmir'deki konut piyasasının son durumunu yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.