Kredi kartı akdi faizlerinde şoke eden artış!

Kredi kartı akdi faizlerinde şoke eden artış!
TCMB, kredi kartı aylık faiz oranını yükseltti. İşte ayrıntılar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranında değişikliğe gitti. 06 Nisan 2024'te yapılan duyuruya göre, aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e yükseltildi. Bu artış, kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri dışında) geçerli olan faiz oranını etkileyecek.

Yapılan değişiklikle birlikte, aylık azami akdi faiz oranının hesaplanma yönteminde de revizyona gidildi. Artık söz konusu oran, aylık referans orana 114 baz puan eklenerek belirleniyor. Bu yeni yöntemle birlikte, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı daha önceki yüzde 3,66 seviyesinden yüzde 4,25'e çıkarıldı.

kredi kartı

Merkez Bankası'nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu değişikliğin piyasa mekanizmasının işlevselliğini ve makro finansal istikrarı koruma amacını taşıdığı belirtildi. Ayrıca, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemelerde de değişiklikler yapıldığı ve kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamanın sonlandırıldığı ifade edildi.

TCMB'nin bu adımının, makroihtiyati politikaları sadeleştirmeye yönelik olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca, söz konusu düzenlemenin yakın zamanda sonlandırılmasının planlandığı da belirtildi. Bu gelişme, kredi kartı kullanıcıları ve finansal piyasa aktörleri tarafından yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.