Merkez Bankası'nda hesap günü yaklaşıyor: Kâr - zarar tablosu ortaya çıkacak!

Merkez Bankası'nda hesap günü yaklaşıyor: Kâr - zarar tablosu ortaya çıkacak!
Merkez Bankası'nın (TCMB) 2023 yılı mali dönemine ilişkin 92. Olağan Genel Kurul Toplantısını 30 Nisan Salı günü saat 14.00'te Ankara'da gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılan davete göre pay sahipleri veya temsilcileri, genel kurula Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'nin (MKK) sağladığı Elektronik Genel Kurul Sistemi” (e-GKS) üzerinden katılabilecek ya da buluşma noktasında fiziksel olarak hazır olacaklar.

Pay sahipleri genel kurula bizzat katılabilecekleri gibi kendilerini temsil etmek üzere üçüncü bir kişi de gönderebilirler. Toplantının ana konuları şöyle olacak;

Banka Meclisi ile Denetleme Kurulu'nun 2023 mali yılına ilişkin raporları okunup müzakere edilecek, 2023 yılı bilanço ve kâr-zarar tablosu onaylanacak, Bankacılık Konseyi ve Denetim Kurulu üyelerinin ibraları da alınacak. Yönetim Kurulu seçimi yapılacak, 30 Nisan 2024 sonunda boşalan Bankacılık Konseyi'nde görevi 30 Nisan 2024'te sona erecek olan iki üye için seçim yapılacak ve Yönetim Kurulu Denetçileri seçilecek.

Merkez Bankası'nda hesap günü yaklaşıyor

ZARAR 850 MİLYAR!

Geçtiğimiz hafta Ekonomi gazetesinde yayınlanan bir makalede Merkez Bankası'nın yaklaşık olarak 850 milyar lira zarar açıklama durumunun beklendiği bildirilmişti. Zararın 2023 yılı hesap döneminde gerçekleştirilen KKM ve döviz işlemlerinin yükünden kaynaklandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.