Seçim sonrası dolar ve euro düşüşe geçti

Seçim sonrası dolar ve euro düşüşe geçti
Haftanın ilk günü, döviz kurlarındaki dalgalanmalarla başladı. Dolar ve euro, seçim sonuçlarına paralel olarak önce düşüş yaşadı, ardından toparlanma çabasına girdi. Ancak, öğleden sonra yaşanan sert düşüş, piyasalarda tedirginlik yarattı. Şimdi ise gözler, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı mart ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Doların ve euronun geleceği, enflasyon verilerinin ışığında belirecek gibi görünüyor.

Dolar ve Euro Seferberliği: Piyasalarda Dalgalı Bir Başlangıç!

Haftanın ilk günü, dolar kurunun rekor seviyede başlamasıyla birlikte piyasalarda heyecanlı bir gün yaşandı. Ancak öğleden sonra sert bir düşüşle karşılaşan dolar ve euro, seçimler sonrası yaşadığı 1 liralık düşüşü kısmen toparladı. Ne var ki, bu yükselişin kalıcı olmadığı ortaya çıktı.

Dolar ve euro, yeni güne düşüşle başladı. Dün, doların 32,0870 lira, euro ise 34,5460 liradan kapanmasının ardından, bugün doların alış fiyatı 31,9979 lira, satış fiyatı ise 32,0728 lira olarak belirlendi. Euro ise 34,4899 lira alış ve 34,5538 lira satış fiyatıyla işlem gördü.

İngiliz Sterlini yeni günü 40,47 TL'den, İsviçre Frangı ise 35,32 TL'den başladı.

Ancak, tüm dikkatler bugün saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı mart ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Beklentilere göre, TÜFE'nin mart ayında aylık yüzde 3,5, yıllık bazda ise yüzde 69,1 artması öngörülüyor. Hatırlanacağı üzere, şubat ayında enflasyon aylık yüzde 4,53, yıllık ise yüzde 67,07 seviyelerinde gerçekleşmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu dizginlemek amacıyla politika faizini yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltmişti.

Öte yandan, dün açıklanan İstanbul enflasyonu da gözlerin TÜİK'e çevrilmesinde etkili oldu. İstanbul'da perakende fiyatlar mart ayında aylık yüzde 3,93, yıllık bazda ise yüzde 78,25 artış gösterdi. Bu veriler, piyasalarda yaşanan dalgalanmanın arka planını aydınlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.