Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tesla, Şangay pil tesisi projesini başlattı

Devlet medyasının bildirdiğine göre

Devlet medyasının bildirdiğine göre Tesla, ABD’li elektrikli otomobil üreticisinin Çin kentindeki ikinci fabrikası olan Şangay’da devasa bir pil fabrikası projesini resmi olarak başlattı .

Proje, Tesla şefi Elon Musk’un büyümeyi hızlandırmak için yatırımcılara belirsiz ama iddialı bir plan sunmasının ardından Nisan ayında duyuruldu.

Devlet haber ajansı Xinhua’ya göre, şirket temsilcileri Cuma sabahı Şangay’ın eteklerindeki fabrika için arazi satın almak üzere bir anlaşma imzaladı.

Xinhua, tesisin yılda 10.000 adet Tesla Megapack pili üretmesinin ve “2024’ün ilk çeyreğinde temel atarak dördüncü çeyrekte üretime başlamasının” beklendiğini söyledi.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi, Megapack’lerinin enerjiyi depolamayı ve elektrik şebekeleri için tedariki dengelemeyi amaçladığını ve her bir ünitenin 3 megawatt saatten fazla güç depolayabildiğini söylüyor.

Tesis, Tesla’nın 2019’da temeli atılan devasa Şangay Gigafactory’sinden sonra Çin kentindeki ikinci fabrikası olacak .

Musk bu yılın başlarında Çin’i ziyaret etti, Pekin’de üst düzey yetkililerle görüştü ve Şanghay Gigafactory’yi ziyaret etti.

Musk’ın Çin’deki çıkarları Washington’da uzun zamandır tepki görüyordu; Başkan Joe Biden Kasım ayında yabancı ülkelerle bağlantılarının “incelenmeye değer” olduğunu söylemişti.