Türkiye'den iki isim Forbes Milyarderler listesine girdi

Türkiye'den iki isim Forbes Milyarderler listesine girdi
Forbes'un 2024 Milyarderler Listesinde Türkiye'den tam 27 iş insanı bulunuyor. İşte listeye yeni giren 2 isim...

Forbes'un 2024 Milyarderler Listesi, Türkiye'den 27 iş insanının dünya çapında dikkate değer bir başarı elde ettiğini gösterdi. Listenin zirvesinde, Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker yer aldı. Ülker'in serveti 5 milyar dolar olarak kaydedilirken, dünya genelinde en zengin 615'inci kişi unvanını kazandı.

İkinci sıradaki isim ise İpek Kıraç oldu. 3,7 milyar dolarlık servetiyle listeye giriş yapan Kıraç, Türkiye'nin ve dünyanın en zenginler arasında önemli bir konum elde etti.

Üçüncü sırada ise Semahat Sevim Arsel bulunuyor. 3,6 milyar dolarlık servetiyle dikkat çeken Arsel, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen milyarderleri arasında yer alıyor.

türkiyenin en zenginleri

Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cemil Kazancı ise 3,3 milyar dolarlık servetiyle dördüncü sırada yer alırken, önemli bir başarı elde etti.

Listede yer alan isimler arasında dikkat çeken bir diğer isim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar oldu. Baykar Teknoloji'nin patronu olan Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 24'üncü, dünyanın ise 2410'uncu en zengin ismi olarak kaydedildi. Haluk Bayraktar ise 1,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 27'nci, dünyanın ise 2545'inci en zengin ismi oldu.

Bu başarılar, Türk iş dünyasının uluslararası alanda güçlü bir konuma sahip olduğunu ve milyarlarca dolarlık servetlerin Türkiye'den de çıktığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.