İYİ Parti'de büyük kan kaybı: Akşener başkan adaylığından çekiliyor!

İYİ Parti'de büyük kan kaybı: Akşener başkan adaylığından çekiliyor!
İYİ Parti lideri Meral Akşener yerel seçim değerlendirmelerinde bulundu ve seçim sonuçlarıyla ödediği bedele razı olduğunu belirterek genel başkanlık için adaylığını koymacağını duyurdu. Akşener'in kararının ardından İYİ Parti cephesinden adaylık açıklamaları ardı ardına geldi.

Yerel seçimlerin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, olağanüstü kongre yapma kararını açıkladı. Akşener, 27 Nisan 2024'teki kurultay öncesinde aday olmayacağını açıklamıştı. Meral Akşener'in sosyal ağlardaki yazılı açıklaması şöyle:

30 yıllık siyasi kariyerimde; Ülkemizin geleceğini, ülkemizin huzurunu, devletimizin refahını yakından ilgilendiren birçok konuda kararlar almak, tavır almak zorunda kaldım. Bu kararları alarak ve bu tutumları benimseyerek; Her seferinde kişisel çıkarlarımı, olası kısa vadeli çıkarlarımı ve olası “cazip” teklifleri bir kenara koyuyorum; Ahlaki değerlerime, Cumhuriyetimizin temellerine ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına odaklanıyorum. Rabbime şükürler olsun; Aldığım her kararın, benimsemiş olduğum er tutumun doğruluğu zamanla kanıtlandı ama her zaman kısa vade içinde değil.

İYİ Parti'de büyük kan kaybı Akşener başkan adaylığından çekiliyor!

Üstelik günümüz siyasetinde alışkın olmadığımız bir şekilde; Zor koşullara ve olumsuz siyasi koşullara rağmen; Ayrıca tüm kararlarımın ve tutumlarımın sorumluluğunu almayı öğrendim. Aslında her seferinde başkalarından hiçbir şey beklemeden gereken bedeli ödüyorum. Bundan da hiç pişman olmadım. Bildiğiniz gibi İYİ Parti olarak 31 Mart 2024 yerel yönetim seçimleri öncesinde; Yetkili yönetim kurulumuz tarafından belirlenecek şekilde seçimlere serbestçe ve bağımsız olarak katılmayı tercih ettik. Bu kararı alırken amacımız: Partimizi Türkiye'de giderek oluşan siyasi kutupların yörüngesinden çıkaracak ilkeli bir adım atmak ve Türkiye'de hepimizin mağdur olduğu kutuplaşmış ortama son vermektir. Kurumsal çerçeve, ülkemizi iki seçenek arasında sıkışıp kaldığı rekabetçi olmayan siyasetten kurtaracak yeni bir seçeneği ülkemize kazandırıyor.

Bu kararı verirken kararı veren tarafın başkanı olarak; Elbette kiminle karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. Ahlaksız propaganda ve özel çıkar gruplarının hain saldırıları açısından karşılaşacağımız zorlukların elbette farkındayım. Elbette olumsuz bir seçim sonucu alma riskinin çok iyi farkındayım ve bu nedenle bedelini ödemek zorundayım. Bu nedenle sonuçtan sorumlu olduğumu süreç boyunca her fırsatta vurguluyorum.

"ÖDEDİĞİM BEDELE RAZIYIM"

Ben kişisel olarak seçim sonuçlarında ödediğimiz ve ödemek zorunda kaldığımız bedelden memnunum. Bu dönemde İYİ Partimizin adı bugün kazanmak için geleceği tehlikeye sokan kirli anlaşmalarla anılmazsa bu bedeli ödemeye hazırım. Bugün İYİ Parti şoktaydı; Ama eğer hükümetin, ana muhalefetin ya da 2028 projelerini yürüten bazı aktörlerin arka bahçesi olmayı reddederse, ben de bu bedeli ödemeye hazırım. Ve İYİ Parti, bugünkü fedakarlıklarıyla yarın Türkiye'nin başına gelecek bütün sıkıntılara karşı her zaman ik duruşunu sergileyecek bir tavır sergilemeye çalışsa bile ben bu bedeli ödemeye hazırım. Çünkü dün olduğu şekilde bugün de ülkemin, devletimin, ülkemin iyiliği için tüm bedelleri ödeyemeye hazırım.

ADAY OLMAYACAĞIM!

Bu çerçevede, 2028 yılına kadar seçimleri gözden geçireceğimiz ve yolumuzu belirleyeceğimiz olağanüstü seçim kurultayımızın başkanlığına aday olmayacağımı beyan ederim. Bunun partimize, ülkemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm aday arkadaşlara başarılar dilerim."

İYİ Parti lideri Akşener'in "Kongreye aday olmayacağım" demesinin ardından Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Genel Başkanomız Meral Akşener Hanım, 27 Nisan 2024'te gerçekleştirilecek Olağanüstü Kongremizle ilgili açıklama yapmış ve detaylı bir değerlendirmenin ardından aday olmayacaklarının kamuoyuna duyurulmasını onayladılar. Bu karara saygı duyuyorum. Böyle önemli bir eşikte yaşanan gelişmelere ve bu hikayeye kayıtsız kalamam. Onun bana verdiği sorumluluktan kaçamam. Sürecin prosedür ve geleneklerimize göre yürütülmesini sağlamak; Öncelikle partimizin kuruluşundan bu yana büyük emeklerle bugünlere gelmesinde büyük emeği olan kurucu liderimiz ve ailemiz Meral Akşener Hanımı ziyaret edeceğim, önce onun hayır duasını alacağım. Değerli meslektaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partimizi temsil eden delegelerle istişarelerde bulunacağız. Alacağımız kararın ülkemize, milletimize, partimize hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. 27 Nisan 2024'te yapılacak olağanüstü seçim kurultayında başkan adayı olacağımı kamuoyuna duyurmak isterim"

Diğer taraftan; partinin TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Olağanüstü Kongre'ye aday olacağını duyurdu. Aydın, "Bildiğimiz gibi İYİ Partimiz 27 Nisan 2024'te olağanüstü seçim kongresi yapma kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alınmış olduğu tarihten itibaren partimize katkı sağlayan delegeler, parti liderleri, il ve ilçe başkanları, milletvekilleri ve birçok meslektaşımızla yaptığımız istişareler sonrasında cumhurbaşkanı adayı olmaya karar verdim. Kuruluşunun kurucu başkanlığını yaptığım ve çocukluğumuzda yetiştirdiğimiz İYİ Partimizi yeniden diriltmek, Türkiye'ye umut vermek ve tüm çalışan meslektaşlarımızı birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkeleri doğrultusunda partimize kazandırmak adına kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.