İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Anıtkabir'i ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Anıtkabir'i ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ve beraberindeki ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i onurlandırdı. Anıtkabir Ziyaretçi Defteri'ne düşüncelerini aktaran Tugay, "Görevimizin başında olduğumuz her gün, her saat, her dakika sadece halkımızın, kentimizin ve ülkemizin çıkarlarını gözeteceğiz. Kişilere veya zümrelere değil toplumun genel yararına hizmet edeceğiz. Vicdanımızın sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Emanetiniz olan bu güzel vatanı ve demokrasiyi canı

İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yeni dönemde göreve başlayan ilçe belediye başkanları ve eşi Öznur Tugay ile birlikte ulu önder Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Tugay ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine İzmir Büyükşehir Belediyesi adına çelenk bırakarak saygılarını sundu. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet, Anıtkabir Özel Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazdı.

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir halkının güvenini kazanarak göreve gelen Başkan Tugay, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Mustafa Kemal Atatürk'e hitaben, "Görev süremiz boyunca, her anımızda ülkemizin en iyi çıkarlarını koruma sözü veriyoruz. Toplumun genel yararına hizmet etmeyi ilke edineceğiz ve vicdanımızın sesini dinleyerek, bu değerli vatanı ve demokrasimizi korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İzmir'in kalbinde, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi varlığı önünde toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer seçilmiş temsilciler, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında duydukları derin heyecan ve onuru paylaştılar. Başkan, İzmir halkının kendisine gösterdiği teveccüh ile belediye başkanlığı görevini üstlenmenin ağırlığını ve bu görevin sadece yasal bir yükümlülük olmadığını, aynı zamanda Cumhuriyetin eşitlikçi ruhuna olan minnettarlığın bir ifadesi olduğunu vurguladı. Atatürk'ün devrim ve ilkelerine olan bağlılıklarını yeniden teyit eden Başkan, halkın ve ülkenin çıkarlarını her zaman koruma sözü verdi.

31 Mart'taki yerel seçimlerde İzmir halkının güvenini kazanarak göreve gelen Başkan Tugay, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda şunları söyledi:

"Büyük Atatürk. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri aziz İzmir’in halk iradesiyle seçilmiş temsilcileri olarak bugün manevi huzurunuzda bulunmanın derin heyecanı ve onurunu yaşıyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde hemşerilerimizin teveccühü ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilerek, 4,5 milyon İzmirliye hizmet etmenin sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyorum. Ancak bu sorumluluğun sadece kanunlar karşısında ya da bize oy veren seçmenler huzurunda karşılık bulan bir hissiyat olmadığını belirtmek isterim. Bu sorumluluk; yoksul halk çocuklarının devletin en yüksek makamlarına ulaşabilmesinin önünü açan; Cumhuriyetimizin bize sunduğu fırsat eşitliğine duyduğumuz minnetin omuzlarımızdaki ağırlığıdır aynı zamanda. Bu sorumluluk demokrasi ve çağdaşlık yolunda önümüzü aydınlatan devrim ve ilkelerinize olan bağlılığımızdır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk ulusunun ebedi önderi, saygı değer Genel Başkanımız; bugün huzurunuzda bir kez daha ant içeriz ki; görevimizin başında olduğumuz her gün, her saat, her dakika sadece halkımızın, kentimizin ve ülkemizin çıkarlarını gözeteceğiz. Kişilere veya zümrelere değil toplumun genel yararına hizmet edeceğiz. Vicdanımızın sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Emanetiniz olan bu güzel vatanı ve demokrasiyi canımız pahasına koruyacağız. Sözümüzden dönmeyeceğiz, yolumuzdan tek bir adım bile geri gitmeyeceğiz. Aziz Atam; hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve Cumhuriyetin temellerine harç koyan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Anıtkabir ziyareti

CHP'den İsmet İnönü Ziyareti

İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve diğer yerel yöneticiler, Türkiye'nin ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'nün anıt mezarını ziyaret ederek ona saygılarını sundular.

Sabahın erken saatlerinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğindeki bir grup, İstanbul ve Ankara'nın belediye başkanlarıyla birlikte, il başkanları ve diğer parti üyeleri eşliğinde Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Grup, Aslanlı Yol boyunca yürüyerek Atatürk'ün anıtına ulaştı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı. Daha sonra Özel ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Ziyaretçi Defteri'ne imzalarını attılar. Anıtkabir'deki törenlerin sonrasında, CHP Genel Merkezi'nin önünde toplu bir fotoğraf çekimi yapıldı. Fotoğraf çekiminin ardından, Tugay ve diğer CHP'li liderler, partinin genel merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katılım gösterdiler.

Kimler Ziyarete Katıldı?

Ankara'daki anma törenine, Balçova'dan Onur Yiğit, Bayındır'dan Davut Sakarsu, Bayraklı'dan İrfan Önal, Bergama'dan Tanju Çelik, Bornova'dan Ömer Eşki, Buca'dan Görkem Duman, Çiğli'den Onur Emrah Yıldız, Dikili'den Adil Kırgöz, Foça'dan Saniye Bora Fıçı, Gaziemir'den Ünal Işık, Güzelbahçe'den Mustafa Günay, Karabağlar'dan Helil İnay Kınay, Karaburun'dan İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka'dan Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, Kemalpaşa'dan Mehmet Türkmen, Kınık'tan Sema Bodur, Kiraz'dan Nasuh Coşkun, Konak'tan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Menderes'ten İlkay Çiçek, Narlıdere'den Erman Uzun, Seferihisar'dan İsmail Yetişkin, Selçuk'tan Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire'den Hayati Okuroğlu, Torbalı'dan Övünç Demir, Urla'dan Selçuk Balkan, Menemen'den Aydın Pehlivan ve ilgili meclis üyeleri katılım gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.