İzmir Kitap Fuarı yoğun ilgiyle karşılandı

İzmir Kitap Fuarı yoğun ilgiyle karşılandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliğiyle Kültürpark'ta düzenlenen İZKITAP Fest-İzmir Kitap Fuarı, kitap severleri bahar coşkusuyla karşılamaya devam ediyor.

İZKİTAP Fest-İzmir kitap fuarı ikinci günü etkinliklerinde on binlerce kişiyi konuk etti.

Fuarın onur konuklarından Ahmet Ümit'in “Masal Masal İçinde” adlı kitabı üzerine İzmir Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminer okuyuculardan ilgi gördü. olisiye edebiyat eleştirmeni Erol Üyepazarcı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Seval Şahin'in konuşmacı olarak katılım gösterdiği öyleşi, 'Ahmet Ümit'in katılımıyla da devam etti.

Konuşmacılar, Ümit'in neden yalnızca polisiye roman yazarlığı yapmadığını romanlarını tarih, arkeoloji, edebiyat gşibi bazı sosyal bilimlerden faydalanarak romanlaştırdığını ve aynı zamanda kaynaklardan alıntı yaparak yazdığını anlattı. Ümit, “Yazmaya hikâye ve şiir yazarak başladım. İyi bir edebiyat okuyucusuyum. Öğrenme merakı benim için çok önemlidir. Öğrendiklerimi pratiğe uyguluyorum. Annem bir hikaye anlatıcıdır. Çocukluğum boyunca annemin anlattığı hikayelerle dolu bir ortamda, Gaziantep'teki evimizde büyüdüm. Beni yazar olmaya iten en önemli etkenin annemin anlattığı masallar olduğunu artık anlıyorum" dedi.

Ümit'in yeni kitabı Ekim 2024'te yayınlanacak!

İzmir Kitap Fuarı yoğun ilgiyle karşılandı

İzkitapfest'te okurlarıyla bir araya gelen onur konuğu Ahmet Ümit, başkomiser Nevzat karakteriyle yeni kitabını anlattığı röportajın ardından kitaplarını imzaladı. Ahmet Ümit, yazmanın güzel bir yolculuk olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Romanlar ilginç olayların yanı sıra ilginç karakterleri de barındırır. Hiç var olmamış bir tarih profesörü ya da Hitit döneminde yaşamış kadın karakter yarattığınızı hayal edin. Bir insanı ilişkileri ve duyguları üzerinden anlatmak zorlu bir yolculuktur. Her kitabın içeriğinde aynı karakteri yazmak kolaydır. Yönetmen Nevzat karakterine kadar yazmış olduğum romanlarda karakterler hep farklıdır ama bir gazetenin son sayfasında Başkomiser Nevzat adını verdiğimiz karakter polisiye roman aracılığıyla okurların hayatına girmiştir. O halde okuyucu Nevzat'ı gerçekten çok seviyor.

Aynı zamanda Başkomiser Nevzat karakteri de beğeni toplayan Arka Sokaklar dizisine ilham kaynağı olmuştur. Çizgi romanlar da dahil olmak üzere toplam 28 kitap var ve bunların 10'unda Nevzat yer alıyor. Yeni kitabımda Nevzat'ın hiç bilmediğiniz yönlerini okuyacaksınız. Bu kitabı önümüzdeki ekim ayında yayınlayacağız ve Fuarizmir'de düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı'nda imza töreni gerçekleştireceğiz"

İzmir Kitap Fuarı yoğun ilgiyle karşılandı

İzkitapfest'in ikinci gününde kitapseverlere heyecanlı bir macera yaşatmak amacıyla bir yarışma düzenlendi. “Başkomiser Nevzat'ın Macerası: Kültürpark’ta Gizemli Macera” konulu etkinliğe 4 kişilik ekipler katıldı. Ahmet Ümit'in ünlü Sultanı Öldürmek romanından esinlenerek hazırlanan yarışmaya katılanlar, Kültürpark'ın bulmacalarını çözerek cinayetin sırrını keşfederek maceranın tadını çıkardı. Yarışmacılar sırasıyla Zeki Müren heykeli, Cevat Şakir büstü, Nejat Uygur büstü, şelale göl kenarındaki kadın heykeli, Mustafa Kemal Atatürk heykeli ve İsmet İnönü heykelinin yanında gizli ipuçları bularak cevabı buldular. Bu gizemli maceraya katılanlar unutulmaz anlar yaşadılar.

Yarışmayı 25 dakikada tamamlayan Deniz Çınar, Fatih Çınar, İkbal Ece Dizbay ile Güneş Bilgesu Çelik Şengir'den oluşan takım birinci olurken ödül birinci olan takıma Ahmet Ümit tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.