İzmir'de genel sekreter krizi günden güne büyüyor

İzmir'de genel sekreter krizi günden güne büyüyor
Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Aykut Erdoğdu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atanmasını istediği yönündeki iddiaları yalanladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'e en iyi hizmeti sağlamak için hükümetle iş birliği ve diyalog içinde çalışacaklarını söyledi. Tugay, sık sık Ankara'ya gidip bakanlık yetkilileriyle görüşeceğini belirterek, İzmir'deki sorunların çözümünde iş birliği ve istişare yoluna başvuracaklarını vurguladı.

Cemil Tugay, “İddialar asılsızdır.”

Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tugay'a, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Aykut Erdoğdu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atanmasını istediği yönündeki iddialar sorulduğunda, bu konunun gerçeklikle alakasız olduğunu söyledi. Tugay, Aykut Erdoğdu'nun değerli bir milletvekili olduğunu belirterek, kendisi için yeni bir rol planlandığını, ancak genel sekreterlik pozisyonuna gelmeyeceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde idari değişikliklerin her zaman mümkün olduğunu söyleyen Tugay, mevcut Genel Sekreter Barış Karcı ile çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Tugay, belediyenin idari yapısını sürekli değerlendireceklerini ve İzmir'e en iyi hizmeti sağlamak için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

İzmir'de genel sekreter krizi günden güne büyüyor

Gereksiz Personel Alımları için Önlemler Alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin 2027'de tamamlanacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Tugay, bu tarihin daha gerçekçi olduğunu söyledi. Ankara'ya giderek bakanlarla İzmir'e dair önemli projeleri ve sorunları ele alacaklarını belirten Tugay, ikinci çevre yolu, hızlı tren projesi ve su temini gibi konulara da değindi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde seçim öncesinde yapılan işçi alımlarına dair soruya yanıt veren Tugay, son aylarda alışılmadık derecede yoğun işçi alımları olduğunu ve bu durumun incelendiğini söyledi. Gereksiz personel alımı varsa önlemler alacaklarını belirten Tugay, belediyenin haklarını korumak için adil bir değerlendirme süreci başlatacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.