İzmir'de pek bilinmeyen 500 yıllık köy!

İzmir'de pek bilinmeyen 500 yıllık köy!
İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı Küçükbahçe Bucağı köyünün beton yapılardan uzak Anadolu köyü şeklinde kaldığı görülmüştür.

İzmir'e bağlı köyler son dönemde oldukça ilgi görmeye başladı. Şehir hayatından kaçmak isteyenler köylerin yolunu yutarken Karaburun ilçesindeki Küçükbahçe Bucağı köyü, bir çok betonlaşmaya dönen diğer köylerin aksine bu yapılardan uzak Anadolu köyü şeklinde kalmıştır.

Küçükbahçe köyünün geçmişi 500 yıla dayanan bir yerleşim yeri olduğu biliniyor. Bir yarımadanın Ege Denizi'ne bakan tarafında yer almakta olan Küçükbahçe köyünün yakınında 1212 metre yükseklikte bulunan Akdağ, tırmanma ve kamp yapmak için harika bir yerdir.

İzmir'de pek bilinmeyen 500 yıllık köy

Bu bölge aynı zamanda avlanma alanıdır. Kentin başlıca gelir kaynakları mandalina, zeytin ve enginar yetiştiriciliği ve balıkçılıktır.

Küçükbache, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yunan korsanların tehdidi nedeniyle iç kısımdaki bir yamaçta kurulmuştur. 1970'li yıllarda yaşanan depremlerden sonra evlerin çoğu yıkılmış, ardından kıyıya daha yakın evler inşa edilmiştir ve Denizgiren adında bir yerleşim yeri ortaya çıkmıştır.

İzmir'de pek bilinmeyen 500 yıllık köy

Küçükbahçe köyünde yaklaşık 750 kişi yaşıyor. İki kilometrelik sahil şeridinin güzelliğinden dolayı bölgenin yaz nüfusu artıyor. Bu tarihi köy, denize yakın olmasına rağmen nem oranı düşüktür. Armut ağaçları köyde önemli bir yere sahiptir.

Ayrıca köyde yılan kartalı, kızıl şahin, kerkenez, sarı kuyruksallayan gibi kuşları da gözlemleyebilirsiniz.

Küçükbahçe köyüne nasıl gidilir?

İzmir'de pek bilinmeyen 500 yıllık köy

Küçükbahçe köyünün Karaburun'a olan mesafesi 21 dakika. İzmir ile Küçükbahçe köyünün arası da 1 saat 40 dakikadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.